W jaki sposób klient wybiera restaurację


Konkurencja na rynku restauracyjnym w naszym kraju jest ogromna. Dzięki temu restauratorzy nie mogą sobie pozwolić na zaniedbania. W dzisiejszych czasach dobra restauracja to taka, gdzie ciężko jest zarezerwować stolik. Sukces w tej dziedzinie jest składową wielu wypadkowych: począwszy od czystości, najlepszych produktów, załogi, kończąc na designie, obsłudze i reklamie. Na żadnym poziomie wszystko powinno być najwyższym poziomie, ponieważ Klient ma siódmy zmysł i potrafi zauważyć niedociągnięcia. Nikogo nie stać na to, aby wraz z klientem poszła w świat zła opinia o nas.
Jakie są najczęstsze przesłanki, które decydują o tym którą restaurację klienci wybiorą.
Po pierwsze tak zwana „poczta pantoflowa”, ktoś komuś kogoś polecił. To jest najlepsza reklama jaką Restauracja Plewiska posiada, ponieważ ludzie bez zastanowienia idą do knajpek, które polecili im znajomi.
Kolejna sprawa, to dobry wizerunek w internecie. Osoby dużo podróżujące najczęściej szukają miejsc, gdzie można coś dobrego zjeść w internecie. Zatem restauracja bez namiarów w internecie bardzo wiele traci na swojej popularności.
Klienci chętniej wchodzą do punktów gastronomicznych, gdzie czuć domowy luźny klimat. Wbrew pozorom niechętnie zaglądamy do tzw. miejsc na wysokim poziomie.